bence_39

Egy ceremóniamester feladatai

Kedves Olvasó! 

Dobra Bencének hívnak, ceremóniamesterként dolgozom.
A blog elindításával szeretném támogatni a most házasulandó párokat abban, hogy ki tudják választani maguknak a megfelelő szolgáltatót a koordinálás terén. 
Fogadjátok szeretettel.

Sokszor úgy érzem, hogy a megbeszélés során a párok nincsenek tisztában azzal, hogy mi a különbség egy ceremóniamester és egy vőfély között.

Véleményem és látásmódom szerint vőfélyből kétfélét különböztetünk meg.

– hagyományos vőfély, aki követi a népi és régi Magyar szokásokat, verseket mond, sokat szerepel és olykor mások számára kínos játékot talál ki és vezényel le. Népies viseletben jelenik meg az esküvőn.

– modern vagy városi vőfély, aki bizonyos elemeket meghagyott a régi szokásokból, viszont modern köntösbe öltöztette azokat. Öltönyben vagy lazább viseletben koordinálja az estét. 

Egy ceremóniamester már az első találkozó alkalmával részt vesz a fiatal pár segítésében. Személy szerint én, többször találkozok személyesen a párokkal, mire elkészül a végleges forgatókönyv. 

Sokszor már nem is ceremóniamesterként, hanem “mindenesként, megoldóként” vagyok jelen. Hiszen egy személyben vagyok az esküvő házigazdája, tolmácsa, vagy éppen játék és műsorvezetője. De a legtöbb esetben az ifjú pár barátja…

A násznép keveset lát abból, amit mi csinálunk. Nem látja, hogy a háttérben szervezkedünk, és intézkedünk. Intézzük, hogy az ételek a megfelelő időben kerüljenek az asztalra. Figyelünk rá, hogy a fotós vagy videós se maradjon le egy-egy fontosabb szösszenetről. 

Ezután a néhány sor után is érezhetitek már, hogy a ceremóniamester feladata sokkal több annál mint hogy megírja a forgatókönyvet és szól pár szót az esküvőtök napján.

Mi vagyunk azok, akiket bármikor felhívhattok az esküvővel kapcsolatban tanácsért, ruha miatt, ültetési rend kapcsán vagy éppen azért, hogy mi kerüljön a meghívóba. 

És az esküvőtök napján, ha nincs időtök, mi megyünk el megnézni az étterembe vagy a szertartás helyszínére, hogy minden rendben van-e.

Az este folyamán pedig moderátorként/műsorvezetőként felkonferálunk minden eseményt és történést. Nem szerepelünk túl semmit, nem adunk elő mindenféle műsort… azért van ott a zenész/zenekar. Figyelünk, hogy a nagymamának ne legyen túl hideg a klíma vagy éppen a kisgyerekeknek legyen mindig elég színező. De nem is tudom mi ennek a listának a vége hiszen figyelünk rá, hogy a tortán biztos ott legyen a tűzijáték vagy hogy az estére a kertbe kitett fáklyák égnek-e. Összehangoljuk a fotós, videós, zenész és az étterem munkáját annak érdekében, hogy minden vendég teljes jókedvvel távozzon majd hajnalban. 

 

Majd pedig hajnalban a menyasszonytánc és a gyertyafénykeringő után sem hagylak személy szerint Titeket magatokra. Ha kell süteményt dobozolok, ha kell a limbó hintónál fogom a lécét!

www.dobrabence.hu

fotó: Mekli Zoltán 

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Bezárás